Известие

Collapse
No announcement yet.

"Носене" на предницата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не забравяй подробноста че по Тракията има много трудно забележими коловози от тировете, който по принцип не са дълбоки и понякога е трудно са се види че от тях идва проблема........ако си бил в дясното платно и ти се е случвало това, ще е добре да видиш и в лявото дали е така.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Привет колеги! искам да ви кажа,че имам абсолютно същият проблем-при най-малките неравности и колата започва да бяга наляво-надясно и да става нестабилна на пътя.Най-вече при по-висока скорост... Направих стенд смених тампоните и маншон на предницата и проблема отново си е налице... Явно проблема е наистина някъде по задницата....
      VOLVO S60 D5 2.4 210HP
      Alfa Romeo 147 1.9 m-jet
      Alfa Romeo 147 1.6 t.spark ' EX

Comment

Първоначално публикувано от InFlames Покажи съобщение
        Привет колеги! искам да ви кажа,че имам абсолютно същият проблем-при най-малките неравности и колата започва да бяга наляво-надясно и да става нестабилна на пътя.Най-вече при по-висока скорост... Направих стенд смених тампоните и маншон на предницата и проблема отново си е налице... Явно проблема е наистина някъде по задницата....
        Или амортисьор
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Аз първо ще направя един стенд другата седмица като се постопли, па после ще го мисля...
          Макар че днес минах през стенда да си поговорим и пичовете ми викат:
          "Ти си осмия от оня ден насам дето се оплаква че му носи колата... По един и същи начин го описвате... Най- вероятно е от студа - много фино замръзнал асфалт или окачването е умряло от студ... "
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Много инересно на толкова много хора как им се случва едно и също ? Сигурно всички имате един проблем, и на буса явно е същия проблем. А от днеска, го няма проблема.

Ако беше прочел - тихо време е написал
            Ти там ли беше ,че знаеш какво е било времето ?

П.П.
            Точно преди Сливен имаше завой на който се вихреше люта зима ! Запърви път виждам такова нещо, навсякъде сухо само на завоя виелица и хвърчащ сняг около 50 метра.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
              Много инересно на толкова много хора как им се случва едно и също ? Сигурно всички имате един проблем, и на буса явно е същия проблем. А от днеска, го няма проблема.

Ти там ли беше ,че знаеш какво е било времето ?

П.П.
              Точно преди Сливен имаше завой на който се вихреше люта зима ! Запърви път виждам такова нещо, навсякъде сухо само на завоя виелица и хвърчащ сняг около 50 метра.
              Ами явно не четеш:
              "Тази сутрин ходих до Пловдив и забелязах още на отиване едно странно леко носене от предницата, сякаш ме духа вятър, а времето бе абсолютно тихо и ужасно студено (-18 в 8 сутринта )....."
              Аман от заядливковци
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Аз имах подобни неволи преди да сменя амортисьорите. От тогава ги нямам, но аз бях сигурен, че е от тях...
                Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Вчера ходих до Сливен, в началото на пътя колата си беше стабилна, по някое време взе от най-малкото да носи, на връщане същата работа, когато е по-топло проблема го няма. В случая говоря за Ситроена, явно при тези зверски студове характеристиките на елементите по окачването се променят.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Айде стига сте ми осирали темата, моля ви се...
                    Пак 2-3 човека се сдъвкаха, аман ...

За да има мир и либофф казвам така - след час два отивам пак до Пловдив и веднага се връщам.
                    Късния следобед ще пиша имал ли съм носене - ако пак имам, значи не е просто от студа.

Comment

Така,
                      ходих и се върнах.

Пак носи, даже и баща ми който беше с мене на връщане я усети като му обърнах внимание.
                      Времето беше - мокър асфалт, тук таме киша, тихо, температура - около 0 градуса.
                      Мисля ако не ми мине котка път още утре да я кача на стенда да видим какво ще покаже.

Истината е че е много малко, трудно осезаемо, ама аз си познавам колата и не трябва да го има.
                      Чувствам предницата някак си "фриволна", а това го нямаше досега, винаги е била залепена за пътя.
                      Не съм правил нищо по колата скоро - нито съм сменял или 'завъртал' гуми...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                        Така,
                        ходих и се върнах.

Пак носи, даже и баща ми който беше с мене на връщане я усети като му обърнах внимание.
                        Времето беше - мокър асфалт, тук таме киша, тихо, температура - около 0 градуса.
                        Мисля ако не ми мине котка път още утре да я кача на стенда да видим какво ще покаже.

Истината е че е много малко, трудно осезаемо, ама аз си познавам колата и не трябва да го има.
                        Чувствам предницата някак си "фриволна", а това го нямаше досега, винаги е била залепена за пътя.
                        Първо виж дали няма омаслил амортесьор
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Yavor-е, не бързай да хвърляш пари за ремонти. В тези студове всеки ден карам "различна" кола. Единият ден е тиха, стегната, без скърцания и хлопания, реагира веднага щом мръдна волана, а на другия ден все едно не е моята кола - скърца, хлопа, трака, имам чувството, че като завъртя волана тя завива след 3 секунди. Щом се постопли малко всичко си идва на мястото и ако има нещо за смяна, то най-добре ще се разбере при по-топло време.
                          Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
                          Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                            Така,
                            ходих и се върнах.

Здравей колега , отиде ли на стенд оправи ли се проблема? Иначе мога да ти препоръчам два стенда в Хасково , които правят реглаж и на задница(проверено от мен). Иначе имаш някъде проблем ама къде е и аз нз? На мен предницата ми като беше за реглаж като мина през някаква неравност волана ми правеше странни движения ама колата не бягаше... Иначе не вярвам да е от вятъра карал съм точно този път дето колегата го е карал много пъти и 1 път имаше наистина доста силен вятър , единственото нещо което ми направи впечатление , че лявото ми огледало(малко е разхлабено) се клатеше заради вятъра...
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Не съм ходил още...
                              Тука е такъв сняг...
                              Цял ден буксувам ужасно и се нося като ладия.
                              Ще изчакам някоя седмица да се оптави времето и тогава, няма смисъл да я направя и пак да я счупя в коловозите...

Кажи кои са тези сервизи да ги знам?
                              Аз ходя при Желев за стенд, най добре са според мен.

Не че и те не ми викат - как можа точно такава кола да си купиш...
                              Виж ако беше Пасат щях да съм уважаван

Comment

Имах подобно носене, макар и с друга кола-не Алфа. Оказа се цепнат носач.

Comment

Working...
                                X